Program


Szabó Borbála: Kerengők (Csongor, Tünde)

Szabó Borbála: Kerengők (Csongor, Tünde)

Az Átrium Film-Színház ősbemutatója parádés szereposztásban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 20. hétfő, 19:00

"Csodálatosnak találtam Vörösmartyt. És közben fel is bosszantott. Hol van ebből a Nő története... ? Az én utam? Mit csinált Tünde, amíg Csongor azzal tolta el az idejét, hogy az „élet értelmét" kereste (ami a legrosszabb férfiszöveg)?
Így lett az egy darabból két darab. Az első felvonás a Csongor, a második a Tünde. És tényleg született egy mai tündérmese, virtuális világgal, srácokkal, lányokkal, lepukkant ördögfiakkal. És nagyon jó színészekkel."  Szabó Borbála

1. felvonás: Csongor (kb. 55') - 2.. felvonás: Tünde (kb. 55')

Az előadás a 2016. évi Budapesti Tavaszi Fesztivál támogatásával jött létre.

További támogató: Marczibányi Téri Művelődési Központ

Történet:

Csongor keresi az élet értelmét... De mit csinál addig Tünde?
Csongor, Tünde - egy férfi és egy nő.
Vörösmarty Mihály, Szabó Borbála - egy író és egy írónő.
Vajon megértik egymást...?

Csongor és Tünde két külön színdarab. A férfi útját kiegészíti a nőé. Ami az első részből hiányzik, az benne van a másodikban. Ami hiányzik a férfiből, az ott van a nőben. És fordítva. Az „aktualizálás", maira fordítás ellenére persze az örök dolgokról próbál szólni a mi Csongorunk és Tündénk is: az élet értelméről, a nőről, a férfiról és a szerelemről.

A Kerengők - Csongor, Tünde c. ősbemutató létrejöttét megelőzte a Szabó Borbála szövege alapján készült beavató színházi előadás.

Ajánlatunk


Az interjúitokban ugattok a rendszer és a hatalom ellen. Az előadásaitok pedig ugyanazt a világot képviselik, ugyanannak a világnak a részei, amitől egyébként annyira szabadulnátok. A ti művészetetek ágyazott meg a politikának.

Három budapesti színész egy – azóta bezárt – színház Trianonról szóló díszelőadásán külhoni, délvidéki kollégákkal találkozik a nyílt színen. A drámaivá váló beszélgetés során egymásnak szegezik fájdalmaikat és gyanakvásaikat, a többség nem tudja megérteni a kisebbséget, a kisebbség nem tudja tolerálni azt, hogy a többség nem érti, de a többség nem érti..

„A váltás a világ legegyszerűbb dolga: addig nem ugrasz el, amíg a másik meg nem érinti az ujjával a falat. Egyetlen folyamatos mozdulat vagytok.”

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!