Program


zzFRIDA

zzFRIDA

A színház, az élőzene, a kortárs tánc és a videóművészet hatásos elegyével idézzük meg Frida Kahlo különös sorsát és világát. Szertelenség és kicsapongás, lesújtó tragédiák, egy életre szóló szerelem és persze a meghökkentő festmények magával ragadó története ez.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 22. hétfő, 19:30

Dinyés Dániel-Duda Éva-Hegyi György-Oláh Horváth Sára: Frida
 
Egy művész, akinek képei bejárták az egész világot.
Egy szenvedélyes nő, aki tragikus élete ellenére beteljesítette sorsát.
Egy rendíthetetlen ember, aki soha nem adta fel, és megküzdött az életért.
"Merj élni, meghalni bárki tud"
Frida Kahlo


A színház, az élőzene, a kortárs tánc és a videóművészet hatásos elegyével idézzük meg Frida Kahlo különös sorsát és világát. Szertelenség és kicsapongás, lesújtó tragédiák, egy életre szóló szerelem és persze a meghökkentő festmények magával ragadó története ez. A kora XX. századi Mexikóváros, Detroit, New York és Párizs forgatagában járunk, ahol a technika, a művészet és a világnézet is forradalmi.

Játsszák:
Gryllus Dorka/Gubik Petra, Szabó P. Szilveszter, Molnár Áron, Papadimitriu Athina, Kálid Artúr, és a Duda Éva Társulat táncművészei.

Rendező - koreográfus: Duda Éva

Együttműködő partnerek:  BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ, ÁTRIUM FILM-SZÍNHÁZ
TÁMOGATÓK: EMMI, NKA, Movein Stúdió, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata
Fotó: Dömölky Dániel

Ajánlatunk


„A váltás a világ legegyszerűbb dolga: addig nem ugrasz el, amíg a másik meg nem érinti az ujjával a falat. Egyetlen folyamatos mozdulat vagytok.”

Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt, aminek állításait nem hajlandó visszavonni.

„Ez a darab teljes egészében etikai vitákból áll, mégis olyan feszült, hogy vannak pillanatok, amikor az embernek eláll a lélegzete – vagy amikor valaki álláspontja annyira felháborítónak tűnik, hogy az ember kapkodni kénytelen a levegőt. Kényelmetlen tud lenni, ugyanakkor fergetegesen vicces is.”

Ajánló


Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos…

Ezek kitalált történetek. Egy fiktív országból. Csak színház.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!